Onze materialen

Alle grondstoffen in onze meubels zijn volledig te hergebruiken – om keer op keer gloednieuwe circulaire meubels van te maken. Even stevig als hun lineaire collega’s in de branche, maar met meer levenservaring.

An image of designer Ineke Hans holding the chair as if it where to be recycled.
PEFC-hout

Waait met jouw wind mee

Bomen bieden talloze mogelijkheden: tijdens hun groei absorberen ze CO2, en na de kap kunnen ze eindeloos gerecycled worden. Ons hout, afkomstig van PEFC-gecertificeerde bomen, waarborgt milieubelangen op de lange termijn. Het resultaat? Hout dat zich laat vormen in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen, én zijn steentje bijdraagt aan een betere, duurzame toekomst.

Gerecyclede en geperste meubelstof

De transformatie van geperste meubelstoffen

Deze meubelstoffen worden lokaal ingezameld in Denemarken, samengevoegd en onder hoge druk samengeperst. De druk en warmte die vrijkomen, transformeren de zachte meubelstoffen tot een harde plank met onderlaag en toplaag. Zo hard, dat je verzekerd bent van een tafelblad dat niet kromtrekt en tegen krassen is bestand. Gebruikt voor de Rex-tafelbladen.

Gerecycled aluminium

Gerecycled aluminium overtuigt keer op keer

Aluminium kan steeds weer worden hergebruikt, zonder zijn stevigheid te verliezen. Veelgebruikte voorwerpen als blikjes worden tegen relatief weinig energie omgesmolten en veranderd in iets nieuws. Deze flexibiliteit en het gebruiksgemak maken van aluminium een perfecte kandidaat voor innovatief design. Gebruikt voor de Rex- tafelpoten.

Nylon

Visnetten & tapijten worden modern design

Nylon 6 (Econyl) wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan broeikasemissies en uitputting van bronnen. Wij gebruiken gerecycleerd nylon 6, afkomstig van oude visnetten uit lokale havens en tapijt- en tapijttegels, om hoogwaardige producten te maken na verwerking en sortering van de kleurloze korrels. Voor elke ton ECONYL® grondstof besparen we 7 vaten ruwe olie en vermijden we 6,5 ton koolstofuitstoot. Het recyclen van tapijten kan onze wereld ten goede veranderen, maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen om verandering teweeg te brengen.

Polypropyleen

Alledaagse voorwerpen in een nieuw licht

Sinds wij weten dat afval uit onze prullenbakken zich perfect leent voor gloednieuwe circulaire designmeubels, gebruiken wij graag post-consumer polypropyleen. Deze flessendopjes, bakjes en speelgoed worden uit een enorme stroom kunststoffen gevist, op kleur gesorteerd en in kleine stukjes gehakt. Dit regranulaat wordt aangevuld met 30% houtvezels, een restproduct van een lokale houtverwerker, en verwerkt tot een spuitgietkorrel. Gebruikt voor Kwart.

Kunstgras

Kunstgras krijgt een nieuwe kans

Nederland ligt vol bergen kunstgras, aan het eind van hun leven en niet meer geschikt om op te spelen. Wij nemen dat plastic en transformeren het, van een voetbalveld om op te rennen naar een bank of fauteuil om in achterover te leunen. De sterke en lange vezels zijn bij uitstek geschikt voor de Scala-serie, en zorgen voor een stevig, naadloos meubel dat tegen weer en wind bestand is. Gebruikt voor de Scala-serie.

FAQs

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Jullie keren toch altijd statiegeld uit?

Inderdaad, zelfs als het product beschadigd of kapot is. We streven ernaar het materiaal terug te ontvangen om nieuwe producten te kunnen creëren!

Hoe betalen jullie het statiegeld uit?

Nadat we de zending hebben ontvangen en geteld, zullen we het bedrag direct aan u uitkeren.

Kunnen jullie de meubels ook komen ophalen?

Absoluut! Neem contact met ons op via telefoonnummer (030-7371203) of stuur ons een e-mail naar statiegeld@circuform.com met details over het product en de hoeveelheid, zodat we het ophalen kunnen plannen.

Waar kan ik mijn meubels inleveren?

Wij hebben vele inleverpunten. Klik op het kaartje voor een inleverpunt bij u in de buurt. Voordat u uw materialen inlevert, vragen wij u vriendelijk om dit van tevoren aan te melden via 030-7371203 of statiegeld@circuform.com. Ook bieden wij de mogelijkheid om de producten bij u op te halen.

Waar zijn jullie producten te koop?

Wij leveren via een geselecteerd dealernetwerk. Klik hier voor een overzicht.