Nylon

Visnetten & tapijt worden modern design.

Het materiaal

Visnetten & tapijten worden modern design

Nylon 6 (Econyl) wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan broeikasemissies en uitputting van bronnen. Wij gebruiken gerecycleerd nylon 6, afkomstig van oude visnetten uit lokale havens en tapijt- en tapijttegels, om hoogwaardige producten te maken na verwerking en sortering van de kleurloze korrels. Voor elke ton ECONYL® grondstof besparen we 7 vaten ruwe olie en vermijden we 6,5 ton koolstofuitstoot. Het recyclen van tapijten kan onze wereld ten goede veranderen, maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen om verandering teweeg te brengen.

Het proces

De veelzijdigheid van Nylon 6 maakt het ideaal voor spuitgieten

Nylon 6 (PA6) heeft een aantal unieke eigenschappen: hoge mechanische sterkte, stijfheid, hardheid en taaiheid. Goede weerstand tegen vermoeiing, hoog mechanisch dempingsvermogen en uitstekende slijtvastheid en uiteraard goede verwerkbaarheid

Toepassing

Wat gebeurt er met gerecyclede tapijten?

Wanneer nylon tapijten worden gerecycled, worden ze opgesplitst in drie hoofdbestanddelen: polypropyleen, nylon 6 en calciumcarbonaat. Polypropyleen, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de backing van tapijten, kan worden hergebruikt in spuitgietproductie en het calciumcarbonaat dat wordt gebruikt om het tapijt te stabiliseren, wordt gebruikt voor wegenbouw en beton. Het nylon 6 dat wordt teruggewonnen uit tapijten kan samen met ander afval, zoals teruggewonnen visnetten of textielafval, opnieuw worden gebruikt om meer nylon te maken. Geregenereerd nylon kan dezelfde kwaliteit behouden als zijn standaard tegenhanger en kan worden gebruikt als vezel in tapijt, meubels, kleding en meer.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Jullie keren toch altijd statiegeld uit?

Inderdaad, zelfs als het product beschadigd of kapot is. We streven ernaar het materiaal terug te ontvangen om nieuwe producten te kunnen creëren!

Hoe betalen jullie het statiegeld uit?

Nadat we de zending hebben ontvangen en geteld, zullen we het bedrag direct aan u uitkeren.

Kunnen jullie de meubels ook komen ophalen?

Absoluut! Neem contact met ons op via telefoonnummer (030-7371203) of stuur ons een e-mail naar statiegeld@circuform.com met details over het product en de hoeveelheid, zodat we het ophalen kunnen plannen.

Waar kan ik mijn meubels inleveren?

Wij hebben vele inleverpunten. Klik op het kaartje voor een inleverpunt bij u in de buurt. Voordat u uw materialen inlevert, vragen wij u vriendelijk om dit van tevoren aan te melden via 030-7371203 of statiegeld@circuform.com. Ook bieden wij de mogelijkheid om de producten bij u op te halen.

Waar zijn jullie producten te koop?

Wij leveren via een geselecteerd dealernetwerk. Klik hier voor een overzicht.