Oprecht circulair ontwerp

Kiezen voor Circuform betekent bewust investeren in een duurzamere toekomst, zonder compromissen op esthetisch vlak of comfort. Waarom kiezen, als je het allemaal kunt hebben?

Visnetten die dienen als achtergrond afbeelding

Eerlijk, innovatief & verantwoordelijk.

In 2019 besloten wij dat het kon, een toekomst waarin de wereld leefbaar blijft én we genieten van mooie producten van kwaliteit. Maar dan moeten de dingen wel anders worden aangepakt, en er een verschuiving in onze manier van produceren komen. Wij besloten om de eerste stap te zetten. Onze reis naar een duurzamere toekomst begon met de herontwikkeling van de stoelen Rex en Kwart. Werken met gerecyclede materialen en afval bleek een grote uitdaging, de herontwikkeling van designs is een intensief proces waarbij elk aspect opnieuw moet worden onderzocht en getest. Wij zetten onze schouders eronder!

Tijdloze design meubels klaar voor de toekomst.

Onze collectie bestaat uit opnieuw uitgebrachte ontwerpen van de hand van oude meesters, en uit nieuwe ontwerpen gemaakt door opkomende talenten. Eigenzinnige designs, gemaakt voor eigenzinnige karakters.

Circulaire materialen uit onverwachte hoeken.

Door slimme keuzes te maken voor producten met een lage voetprint en die te hergebruiken, leveren we een positieve bijdrage aan de wereld. En niemand die het verschil ziet.

Vorm volgt materiaal.

Wij pakken het anders aan, en draaien het ontwerpproces om. Eerst kijken we naar de meest voorkomende gerecyclede kunststoffen in onze voorraad, om daarna te kijken in welk design we dit gieten. Zo weten we zeker dat producten maken waar de wereld echt wat aan heeft.

De mensen achter de missie.

Maak kennis met het team van Circuform. Hoe kunnen we je helpen?

Richard Westerhof
Co-founder

Strategie, sales & marketing.

Sander van Doorn
Co-founder

Ontwikkeling, techniek, productie en logistiek.

Mirko van den Winkel
Account manager architecten.

Mirko is onze man die de contacten onderhoud met de architecten en voorschrijvers.

Ineke Hans
Art-director

Lisa
Binnendienst

Lisa zorgt voor een soepele afhandeling van aanvragen, orders en dergelijke.

Jan Willem Vogel. Mobiel nummer: 0653 117215

Onze ontwerpers

Wij bundelen onze krachten graag met vooruitstrevende ontwerpers die belang hechten aan duurzaamheid en een eigen handtekening hebben. Voor design waar de wereld van opkijkt.

Ontwerp: Ineke Hans

Ineke Hans is een kritisch ontwerper van meubels, producten, tentoonstellingen en ruimtes met inhoud. Ze verkent nieuwe ontwerpstrategieën en werkt voor klanten, gemeenschappen en toonaangevende internationale fabrikanten aan product typologieën die passen bij onze toekomstige sociale context. Na haar afstuderen aan de RCA in Londen, richtte ze in 1998 haar studio op in Arnhem (NL). Ze werkt al meer dan 25 jaar met gerecyclede materialen en aan efficiënt materiaalgebruik. Haar projecten zijn helder en down to earth, zowel industrieel als verbonden met volkse benaderingen. In 2015 verhuisde Ineke terug naar Londen om de London Salons te starten, met als thema: 'De toekomst van meubelontwerp & de veranderende positie van de ontwerper'. Ze sloot deze salons af met lezingen en tentoonstellingen in o.a. de V&A en het pamflet 'Explore & Act'. Sinds 2017 is Ineke professor Design & Social Context aan de Universität der Künste in Berlijn met een focus op design impact & klimaatverandering.

Ontwerp: Ton Haas

De producten van Ton Haas kenmerken zich door hun respect voor de gebruiker, vertaald in helderheid in vorm en materiaal. Zijn werk vertoont een grote diversiteit in onderwerp, functie en uitvoering. Na zijn studie aan verschillende academies, waaronder de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en de Kingston Polytechnic in Londen, was Ton Haas medeoprichter en partner van verschillende industriële studio's. Sinds 1993 is Ton Haas actief binnen zijn eigen bedrijf. En sinds 2006 medeoprichter van harechair®, een merk voor productie, marketing en verkoop van eigentijdse meubels. Hoewel Ton Haas in het Caribisch gebied woont en werkt, is zijn focus wereldwijd en heeft hij projecten over de hele wereld gerealiseerd.

Erik Munnikhof

In 1986 studeert hij af aan de TU Delft, afdeling Industrieel Ontwerpen, bij professor Wim Crouwel. Hij gaat in 1986 als industrieel ontwerper werken bij Kembo, producent van projectmeubilair, gevestigd in Veenendaal. Zijn functie wordt in 1993 uitgebreid tot design manager, verantwoordelijk voor productdesign. Een groot deel van de collectie ontwerpt hij zelf. Daarnaast werkt hij samen met externe ontwerpers aan projecten voor Kembo. Naast zijn ontwerpwerk begeleidt hij verschillende studenten en jonge ontwerpers bij uiteenlopende projecten van Artez, Sandberg Instituut/Rietveld Academie, IPO Den Haag en de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. In 2009 vestigt hij zich als zelfstandig ontwerper.

Ontwerp: Just Meijer

Born in the lush landscapes of West Java, Indonesia, Just Meyer found his way back to the Netherlands with his family in the 1950s. After immersing himself in the study of architecture, he was irresistibly drawn towards the enchanting world of furniture design. The ensuing journey saw him create an impressive array of historical designs for KEMBO Furniture Company from the mid-1960s until 1989. Over the years, we've launched myriad successful product ranges that have reached every corner of the globe, forming a robust network of partners. We have license agreements spanning continents - Europe, Africa, and America - each a testament to our shared commitment to bring the best of design to the world. The vision was and still is to design recognizable and idiosyncratic products which combine surprising simplicity with intelligence.